Isännälle, jonka lääkäri siis on määrännyt vähähiilihydraattiselle ruokavaliolle ( eli karppaamaan), tehdään silloin tällöin perunan ym korvikkeeksi tämmöistä sörsseliä. Tässä se vielä on aloittamassa kypsymistään... Tänään sitä tarjoiltiin porsaanpihvien kanssa. Muut sai uunista pottuja ja porkkanoita. ( vaikkei muksut niitä porkkanoita syökään, eikä kyllä oikein perunoitakaan. 9 v oli urhea ja söi yhden porkkanasuikaleen kun yritin väittää ettei uskalla... ; )   )

Ja tämmöistä valmiina... Isännän mielestä hyvää!

200g kiinankaalia
10 cm purjoa
1 paprika
1 sipuli
3-4 dl viipaloituja sieniä
2 rkl öljyä
1 tl maissijauhoa
1rkl soijakastiketta
3 rkl vettä
(suolaa)
 
Leikkaa kaali, purjo ja paprika ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli.
Kuumenna rasva, lisää suikaloidut kasvikset koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Jatka sekoittamista 3-4 min.
Sekoita keskenään maissijauho, soija ja vesi ja lisää seos pannuun. Keitä vielä pari minuuttia ja lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoa paistetun liha-, kana- tai kalaruoan lisänä.