• varhaiskaalia 1 isohko kerä
  • jauhelihaa n.400g
  • yrttisuolaa (oman maun mukaan, mutta tulee suht runsaasti meillä)

Pilko kaali isoon kannelliseen kattilaan ja keitä kansi kiinni välillä sekoitellen. Kaalista irtoaa kypsyessä nestettä sen verran ettei pala pohjaan vaikkei lisäisi vettä. Paista jauheliha pannulla ja lisää pataan kaalin sekaan. Jauhelihaan voi lisätä hieman tavallista suolaa jos haluaa. Heitä sekaan jonkin verran yrttisuolaa ja sekoittele välillä kunnes kaali on kypsää. Tarkista maku ja lisäile tarvittaessa yrttisuolaa. ( talvikaalista ei onnistu, koska ei irtoa nestettä niin hyvin. Tämä on kesäruoka.) Helppo ruoka! Eikä sisällä hiilihydraatteja, joita mieheni joutuu nykyään välttelemään ravintoterapeutin ja lääkärin määräyksestä. Ei tarvitse erillistä ruokaa isännälle tällä ruualla tehdä.