Isännän synttärin kunniaksi piti keksiä karppaajalle täytekakku. Löysin netistä pohja-ohjeen. Itsekin aloin välttämään vajaa viikko sitten sokeria ja valkoisista jauhoista tehtyä tavaraa. Siinä onkin sitten aika paljon ollut välttelemistä.  Ei tämä nyt ihan sille maistu mihin on tottunut, mutta ok. 3 v tahtoi kahdesti lisää mutta pari sokeroituneinta lasta eivät tykänneet. Eihän se makeutusaineella niin imeläksi tule. Haussa on steviaa makeutukseksi, koska periaatteessa en hyväksy meillä mitään missä on aspartaamia tai asesulfaamia tms. Tämä oli poikkeus koska en ole vielä saanut steviaa.
POHJA:
3 munaa
1 dl makeutusainetta
0,5 dl mantelijauhoa
0,75 dl soijajauhoa
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota makeutusaine ja munat keskenään hyvin ja lisää varovasti käännellen kuivat aineet.. Kaada mantelijauhotettuun vuokaan ja paista 200 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä hyvin ja kumoa sekä leikkaa kahteen osaan ja täytä.

TÄYTTEEKSI laitoin kermaa vaahdotettuna ja makeutettuna makeutusaineella, sekä vattuja ja mansikoita mössöttynä ja hieman makeutettuna. Alas meni ja isi tykkäsi.
Tämä ei myöskään ole mikään "kaunein kakku" kilpailuluomus.  =)