Että osaa hävettää vaikka tietää ettei se nyt varmaan ole ensimmäinen kerta kun lapsen huutoa kaupassa kuuluu. Meidän kohta 6v sekä se alle 3v pitivät sen verran huutoa tuossa ruokakaupassa että muutamia katseita tuli kerättyä. Tämä 2 vuotias osaa ärsyttää isoveljeään ja myös on nykyään sitä mieltä että hää saa kaiken ensin ja kaiken muunkin jos vaan haluaa, ja sitten kun ei onnistu niin se on aivan HIRVEÄÄ!!! On myös oppinut että isoveljestä saa meteliä jos sitä nipistää tai lyö. Ja isoveli sitten oikein pitää käsivarttaan ojossa että toinen saisi nipistettyä ja saa tästä syyn alkaa karjumaan. Voihan itku!!!
Aiempaan kommenttiin vedoten, meidän potta asiat yleensä otetaan esille vasta kun alkaa 3v lähestyä. Vastustus oli suuri, kunnes yleensä mielenkiinto siihen herää aina kun (yleensä) kesäkuumalla heitän vaipat ja housut pois ja ollaan pihalla ja potta siellä kulkee paikasta toiseen että JOS huvittaisi istua. Sitte se jossain välissä alkaa kiinnostaa. Tässäkin ensin tuntui ettei tule yhtään mitään koko asiasta, kunnes lapsi sai jonkun ahaa-elämyksen ja tuli ensimmäinen pissa pottaan. Mutta tämä olikin ensimmäinen joka ei siinä sitten kovin pitkään viihtynyt. Tällä hetkellä ongelma on se ettei kiinni saa pitää ollenkaan kun hää yrittää keikkua isolla pöntöllä ja sitten joutuu istumaan niin reunan lähellä että saattaa tulla vähä laidalle. Ja välissä oli päiviä että ei tullut mitään housuun ja nyt on tullu joka kerralla vähän, että joutuu vaihtamaan joka kerta kun käy vessassa. Niin se vaihtelee tämä touhu...
Itse asiassa meidän edellinen pottailija eli pian 6 vuotta täyttävä dysfasia poikamme ei tahtonut opetella potta-asioita  pitkän aikaan ja oppi sitten viikossa kuivaksi kun oli lähes 4v. Siitä meni vielä hyvä tovi että saatiin yökuivaksi. Edelleen on sängyssä muovifrotee kun saattaa sattua yövahinko vaikka on harvinaisempaa. Dysfasia kaiketi aiheuttaa että kaikki hommat on opittu hieman myöhässä ja kaikessa on vastustusta. Puhumaan alkoi opetella puheterapiassa kun oli n. 3,5v. Viime kevään opittiin L kirjain niin että puhe selkiytyi huomattavasti ja kuullostaa vähän isommalta pojalta. Edessä siintää maanantaina esikoulu, joka on myös herättänyt vastustusta runsaasti joten sitä alustetaan pitkin viikonloppua tässä ja on sitä tehty jo pitkän aikaa.