• n. 400g kesäkurpitsaa
  • öljyä tai margariinia
täyte:
  • 300g jauhelihaa
  • sipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 2-3dl tomaattimurskaa
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl suolaa
pinnalle:
  • juustoraastetta
Hienonna sipuli ja ruskista jauhelihan kanssa pannulla. Lisää tomaattimurska ja tomaattisose sekä murskattu valkosipulinkynsi  plus mausteet.
Leikkaa kurpitsa alle 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja ruskista kevyesti molemmilta puolilta pannulla. Lado vuorotellen uunivuokaan viipaleita ja jauhelihaseosta. Päälle juustoa. Paista 225 asteessa n. 20min. Tarjoa lisäksi salaattia. Sopii myös vähähiilihydraattisille.