pohja:
100g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3 rkl kylmää vettä
täyte:
150g kylmäsavulohta (laitoin itse lämminsavua)
1 purjo
1 rkl öljyä
1 dl ranskankermaa
1dl ruokakermaa
2 munaa
2 rkl hienonnettua tilliä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
 
Sekoita pohjaa varten margariini, jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää vesi ja sekoita nopeasti sekaisin. Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. (on niin löysä, että lisäilin taputellessa jauhoja) Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistelet täytettä. Suikaloi lohi, halkaise ja huuhdo purjo ja leikkaa renkaiksi. Kuullota purjoa öljytilkassa hetki. Vatkaa munat, ja kermat sekaisin, joukkoon tilli sekä suolaa ja pippuria. Levitä kalasuikaleet ja purjo piiraspohjalle. Kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä 200 astetta alimmalla tasolla uunissa noin puoli tuntia.