Voi ankeaa aamua kun valkeni, ettei kahvinkeitin aio keittääkään minulle kahvia. Se kun on vain puoli vuotta vanha keitin. Se piti ostaa koska edellinen keitin oli lähes vuoden vanha, mutta kuitti ja kaikki olivat hävinneet. Nyt on ainakin kuitti tallella. Kiikutettava kauppaan takaisin, mutta kahvia ei saa. Taidan käydä kylätalollamme keittämässä termarin täyteen, kun minulla kerran on sinne avain ja siellä on ainakin keitin. Nykyään ei näköjään saa mitään kestävää mistään.

Myöskin tuo meidän 6v dysfaatikko on saanut uusia diagnooseja tammikuun alun vuotuisella sairaalajaksollaan. Eri osaamisten osa-alueiden tasot olivat tasoittuneet sen verran, että niiden välinen piste-ero oli pienentynyt ja nyt ei kuulemma voi enää laittaa dysfasia diagnoosia ollenkaan. Ero kaventui, koska ennen hyvin hallinnassa olleet asiat olivat romahtaneet ja ennen huonosti hanskassa olevat olivat parantuneet. Nyt diagnoosiksi tuli sitten "monimuotoinen kehityksen häiriö sekä kielellinen erityisvaikeus". Kaikkia terapioita suositeltiin jatkettavaksi, vaikka luultiin toimintaterapeutin kanssa, ettei sitä enää tarvittaisi. Nähtäväksi jää suostuuko Kela jatkamaan kuntoutuksen maksua. Sitten tulikin vastaan seuraava ongelma, koska poika käy nyt eskaa päiväkodin erityislasten ryhmässä ja lääkäri sanoi ettei ekaluokalle ole vielä valmiuksia, joten pitäisi eska 2 vuosi pitää. Pojalle oli määrätty koulu (ei oma koulu), jossa on dysfasia-luokka, eli siinä opetus tapahtuu kuvallisella ohjauksella ja jonka poika pakosti tarvitsee. Tavallinen opetusryhmä ei tule kysymykseen vaikka olisikin pieni ryhmä. Mutta kyseiselle tarvittavalle luokalle pääsee vain dysfasiadiagnoosilla. Ja jono on pitkä. Toinen vaihtoehto oli jatkaa toinen eskavuosi päiväkodissa, mutta siitä ei olisi mitään hyötyä kehitykselle. Onneksi erityisopettaja vei asian pikavauhtia läpi koska oli hyvin huolissaan aiheesta ja sai pojan jonon ohi välittömästi ja päästään sitten aloittamaan syksyllä koulussa eska2 vuosi. Huojennus sekin.

Ja meidän pienin hoitolapsi täytti eilen vuoden. Päästään virallisesti vähän kerrassaan syömään ja juomaan sitä mitä muutkin.